Super goede school, waar het kind centraal staat. (Fayrouz B.)

Sociale vaardigheden in de kleuterschool

  • 16 september 2023
  • Onthaalklas
  • 1ste kleuterklas
  • 2de kleuterklas
  • 3de kleuterklas

Sociale vaardigheden zijn noodzakelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relatie. Ook zijn sociale vaardigheden onmisbaar bij een goede samenwerking. Bij sociale vaardigheden horen onder andere: inzicht hebben in de ander, goed kunnen luisteren, aandacht hebben voor andermans gevoelens en conflicten oplossen.

Sociale vaardigheden zijn noodzakelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relatie. Ook zijn sociale vaardigheden onmisbaar bij een goede samenwerking. Bij sociale vaardigheden horen onder andere: inzicht hebben in de ander, goed kunnen luisteren, aandacht hebben voor andermans gevoelens en conflicten oplossen.

Hier willen wij doorheen het schooljaar samen aan werken. Elke maand kiezen we een thema en tijdens die maand geven we hier extra aandacht aan. Telkens zullen er enkele woorden in de kijker staan, om zo de woordenschat rond sociale vaardigheden te leren kennen.

Bij elk nieuw thema zal u een kleurplaat krijgen. Zo kan uw kind a.d.h.v. de kleurplaat vertellen waaraan we die maand gaan werken.

Deze maand werkten we alvast rond ‘respect voor materiaal’.

Woorden in de kijker zijn:

THEMA’S VAN DIT SCHOOLJAAR