Super goede school, waar het kind centraal staat. (Fayrouz B.)

Bosschool (al de laatste nieuwtjes)

  • 26 september 2022
  • 5de leerjaar
  • 6de leerjaar

Via de blog kan je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info over onze bosschool.

Via de blog kan je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info over onze bosschool: https://bosschoolumbasis.blogspot.com

Je kan er ook leuke foto’s terugvinden.

Maandag 26 september 2022

Na een beetje file op de E19 liep onze tocht vrij vlot tot de grotten van Hotton. Hier kregen we een interessante rondleiding door de plaatselijke gids. 
Daarna hebben we onze picknick omwille van het slechte weer in de cafetaria naar binnen gewerkt en zijn we in het lokale bos al even met ons Bosschool-werkmapje aan de slag gegaan.

Ondertussen zijn we aangekomen in Dennenheuvel, maar het weer ziet er niet veelbelovend uit. Dus zorgen we er voor dat onze kamers piekfijn in orde zijn, want straks volgt er al een eerste inspectieronde. De netste kamer verdient een prijs!

Voor het eten stond er nog vrij spel in het bos en Stratego op het programma. Na het avondeten gingen de leerlingen van het 6de leerjaar de berg op om te genieten van het nachtelijke, maar mooie zicht op de vallei met al z’n lichtjes. De leerlingen van het 5de leerjaar gingen ondertussen op reflectoren-zoektocht.

Moe maar voldaan kropen we nadien ons bed in. Zzzzzzzz… 

Kleine nota in de marge: De Wifi-verbinding is hier zo slecht dat foto ’s uploaden niet lukt en via 4G is het helemaal een ramp…

Dinsdag 27 september 2022

Vandaag stond er een lange, maar zeer mooie wandelzoektocht op het programma. In tien groepjes gingen we op stap en de ochtend zag er veelbelovend uit. Gewapend met een stafkaart, foto ‘s, een vragenblad, regenkledij, een rugzak, een opdrachtenblad en uiteraard een lunchpakket vertrokken we droog over berg en dal. 

Na een half uurtje stappen kregen we al een eerste buitje over ons heen, maar dat kon onze pret en vastberadenheid niet verslaan! De bosweggetjes waren hierdoor wel wat glibberig geworden, dus opletten was de boodschap. We kwamen de meest diverse landschappen en vergezichten tegen waar de kinderen oprecht van genoten. Sommige groepjes picknickten in een grot, waar we nog even wat speleologie deden.

De zon en regen wisselden elkaar af, hindernissen werden overwonnen en nieuwe vriendschappen werden gesmeed of versterkt. Op een deftige uitschuiver na hebben we het verraderlijke parcours in schoonheid en met bravoure tot een goed einde gebracht.

Proficiat aan al onze leerlingen, wij zijn fier en meer dan tevreden over hun inzet en doorzetting!
Na het avondeten, was er nog een buitenactiviteit voorzien, maar het weer besliste er anders over. Dus de jongens en meisjes kregen per groep nog een zang- en muziekstonde.

Om 21u30 vielen de meeste oogjes vanzelf dicht. Een goede nachtrust en we staan weer paraat voor een volgende dag…

Woensdag 28 september 2022

Vandaag zou het een mooie dag worden, althans volgens de weersvoorspellingen. Een buitje rond 15u, daar waren we al heel blij mee. Uiteindelijk bleven we tot 16u droog en dat was toch al een hele verbetering tegenover de vorige dagen. 

We vertrokken deze ochtend te voet richting Palogne, waar we gingen picknicken en kijken naar een roofvogelshow. Onderweg maakten we met de hele groep een hartje voor Anna. 

Na de picknick was er nog even tijd voor sport en spel, want de roofvogelshow startte pas om 14u. Dit was wel een spektakel. Twee uilen, een buizerd, een gier en een arend, kwamen scheerlings over onze hoofden gevlogen. Gelukkig werden we niet als prooi aanzien…

Met deze mooie ervaring nog op ons netvlies, stapten we terug richting ons verblijf, maar halverwege hielden we nog even halt om te voelen hoe nat het water van de Ourthe was. Er werd ook geprobeerd om zo dikwijls mogelijk een platte steen op het water te laten kaatsen. De besten geraakten vlot over de 10 keer…

We sloten onze dag, na het avondmaal, af met een kampvuur. Meester Bruno vertelde een verhaal over het ‘Duivelsbed’ en onder leiding van Juf Erika en meester Mimo zongen we nog een aantal kampvuurliedjes. 

Weer een geslaagde dag, de tijd vliegt hier veel te vlug…

Donderdag 29 september 2022

Terwijl Vlaanderen regen te verwerken kreeg, genoten wij van onze eerste droge dag! Vanochtend was het nog frisjes, maar de zon joeg tijdens de voormiddag de mist weg. Ondertussen kozen de kinderen vrij welke activiteiten ze wilden volgen. Er werden shelters gebouwd, bomen gemeten, wapens gemaakt, kunstwerken ontworpen, vuur gemaakt, gesjord en nog zo veel meer…

In de late namiddag speelden we nog een bosspel op het terrein en kon iedereen wel een douche gebruiken, want na het avondeten stond er nog een ‘Fuif’ met dikke letters op het programma… 

Weer een lange, vermoeiende dag maar we hebben genoten met de grote G!

Vrijdag 30 september 2022

De laatste dag betekent jammer genoeg ook alles weer opruimen en inpakken. Traditioneel blijft er dan weer heel wat kledij op de kamers liggen. Alle achtergebleven kledij wordt mee naar school genomen en zal op een tafel aan de inkom te vinden zijn vanaf maandag.

De bussen lieten een beetje op zich wachten dus hadden we nog de tijd voor een groepsfoto.

Dan met de bus naar Adventure Valley Durbuy, als beloning voor de kinderen om er een prachtige, onvergetelijke week van te maken. Touwenparcours, speleologie, mountainbiking, met banden naar beneden suizen, nettenparcours, te veel om alles op te noemen…

Om 17u zat ook onze laatste activiteit er op. De bussen wachtten om ons weer naar Mechelen te brengen. Ons energiepeil is wel wat gezakt…

…maar onze koffer met mooie herinneringen is op 5 dagen enorm aangevuld! 

Bosschool 2022 is wel afgelopen, maar de sfeer zal nog lang een positieve invloed hebben op onze dagelijkse werking. Wij danken de ouders voor het vertrouwen in de school en vinden dat jullie supertoffe kinderen hebben!