Super goede school, waar het kind centraal staat. (Fayrouz B.)

Uitreiking van De Gruyterwedstrijd

  • 22 november 2021
  • 1ste leerjaar
  • 2de leerjaar
  • 3de leerjaar
  • 4de leerjaar
  • 5de leerjaar
  • 6de leerjaar

Aline, Fiene, Juul, Maya en Anna kregen allemaal een diploma bij hun deelname aan De Gruyterwedstrijd.
Een knappe prestatie! Proficiat met jullie diploma!

De Gruyterwedstrijd is een voordrachtwedstrijd in Mechelen voor jongeren vanaf 8 jaar tot 17 jaar.

Aline, Fiene, Juul, Anna en Maya kregen allemaal een diploma bij hun deelname aan De Gruyterwedstrijd.

Een knappe prestatie! Proficiat met jullie diploma!

Informatie over deze voordrachtwedstrijd

Vorig jaar kon de Voordrachtwedstrijd voor de Jeugd niet doorgaan omwille van de Corona-epidemie. Dit jaar zit het er gunstiger uit. Daarom organiseert het Dr. De Gruytercomité met de steun van de Stad Mechelen de 66ste editie van de Voordrachtwedstrijd voor de Jeugd 2021.

Jongeren uit Mechelen en ruime regio krijgen de kans om zich met elkaar te meten op een podium, waarbij ze een gedicht en een prozatekst naar voren brengen. Met deze wedstrijd leren jongeren op een podium te staan en hun zenuwen in bedwang te houden. Voor velen is het een unieke ervaring. Heel wat bekende mensen uit de media- en theaterwereld gingen hen vooraf (o.m. Frank Deboosere, Thomas Vanderveken, Jelle en Clara Cleymans, Vanessa Van Hove …).

De deelnemers – meisjes en jongens – worden onderverdeeld in 5 categorieën volgens leeftijd.

De winnaar van elke categorie ontvangt de erepenning van de Stad Mechelen en de winnaar met het hoogst aantal punten mag gedurende één jaar het stadsjuweel mee naar huis nemen. Voor àlle deelnemers is een prijs voorzien.