Super goede school, waar het kind centraal staat. (Fayrouz B.)

Wereldvluchtelingendag op 20 juni 2021

  • 14 juni 2021
  • Algemeen

20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Op deze dag geven we extra aandacht aan het lot, maar ook de moed van mensen op de vlucht.

Alle jongeren hebben dromen
Ook jonge vluchtelingen
DEEL hun dromen en maak ze waar

1% van alle mensen wereldwijd is op de vlucht. Elke dag opnieuw moeten duizenden mensen noodgedwongen hun thuisland verlaten omwille van vervolging, oorlog, geweld of rampen.

Stad Mechelen stelt samenleven in diversiteit voorop. Verbinding, inclusie, participatie en gelijke kansen zijn sleuteltermen die we belangrijk vinden. 

20 juni 2021 is het Wereldvluchtelingendag

Daarom doen we een oproep om samen op een warme en menswaardige manier Wereldvluchtelingendag in de kijker te zetten.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen wil dit jaar jongeren met een vluchtverhaal op de voorgrond plaatsen. De dag zal volledig in teken staan van het belang van en de nood aan positieve beeldvorming van jonge vluchtelingen met een droom.

Wij ondersteunen alvast dit initiatief. Doe jij ook mee?

Verspreid De Geluksbrenger

Help ons mee het klavertje, het symbool van deze campagne overal zichtbaar te maken en te verspreiden. Download het klavertje, hang het aan je raam en toon zo dat ook jij jonge vluchtelingen welkom heet!

Neem een foto van je klavertje en deel het met de hashtag #2800love. Zo geef je nog meer zichtbaarheid aan Wereldvluchtelingendag!

Wil jij je droom delen? Dat kan hier! Toon hoe je als jongere aan je toekomst werkt. Zo kan je Mechelen jouw dromen tonen. Laat zien dat jongeren niet stil staan en dat drempels hen niet tegenhouden om vooruit te durven kijken!
Stuur je verhaal door naar diversiteit@mechelen.be

Zet jij je in voor jonge vluchtelingen in Mechelen? Deel je verhaal! Sta jij ook open voor jonge vluchtelingen en wil je bewondering tonen voor hun doorzettingsvermogen? Deel hun verhalen en toon Mechelen dat alle jongeren dromen.
Stuur je verhaal door naar diversiteit@mechelen.be

Wij verzamelen alle verhalen en maken ze zichtbaar in Mechelen via onze website en sociale media. Laat ons zeker weten of we je naam mogen vermelden.

Heb je graag pins met het symbool van het klavertje? Stuur een mailtje naar diversiteit@mechelen.be met hoeveel je er graag wil en we leggen ze voor je klaar!

Stad Mechelen | Diversiteit en Gelijke Kansen