Super goede school, waar het kind centraal staat. (Fayrouz B.)

Berichten van meester Sven

  • 10 mei 2020
  • Algemeen

Berichtjes van onze directeur kan je hier lezen.

Zondag 10 mei 2020


Zondag 3 mei 2020

Dag beste ouders en dag fantastische leerlingen

We staan weer aan de vooravond van alweer een nieuwe werkweek in coronatijd. Op dit ogenblik zijn de berichten nog onduidelijk en krijg ik heel wat vragen over de heropstart van de scholen. Het is nu nog niet mogelijk om daar al veel over te zeggen. 

Scholen heropstarten gebeurt in stapjes. We zijn nu bezig met de allerbelangrijkste stap ( en daar willen we echt voldoende tijd voor nemen): we maken nu een risicoanalyse. Dit wil zeggen dat we samen met heel wat mensen die gespecialiseerd zijn in het veilig houden van onze schoolomgeving kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat zowel de noodopvang als de lessen zo veilig mogelijk kunnen organiseren. 

Als het duidelijk is dat alles veilig kan verlopen zullen onze preventiediensten toestemming geven om de school terug op te starten. Op dat ogenblik gaan jullie via de website kunnen lezen hoe we alles precies zullen organiseren. 

Lessen zijn natuurlijk heel belangrijk, maar wat we allemaal nog veel belangrijker vinden, is om naar jullie verhalen, avonturen en bezorgdheden te luisteren. De juffen en meesters staan te popelen om jullie terug te zien en tijd te maken om met jullie te praten. 
We krijgen heel veel leuke mailtjes en berichten binnen en dat is voor mij toch een mooi bewijs dat heel wat leerlingen de school ontzettend hard missen… en dat is omgekeerd zéker ook het geval: een school zonder leerlingen is helemaal niet leuk. We kijken er allemaal ontzettend hard naar uit om jullie terug te zien.

Ouders en School is op dit ogenblik een lijst aan het maken van ‘de meest gestelde vragen’. Ik zal alvast een tipje van de sluier oplichten. Heel wat leerlingen vragen zich af of er nog toetsen zullen zijn en of de proclamatie van het zesde door kan gaan. Er zijn natuurlijk nog heel wat vragen. Iedereen die nog vragen heeft mag die altijd in de lijst laten opnemen door een mailtje te sturen naar oudersenschool@umbasis.be. Ik beloof dat we echt op elke vraag zullen antwoorden ( al zal het antwoord soms wel zijn dat we het zelf nog niet weten). 

Wat ik wel al kan beloven is dat ons zesde leerjaar – misschien wel op een zeer bijzondere manier- geproclameerd zal worden. We laten jullie in geen geval zomaar vertrekken. Jullie gaan – zoals alle generaties voor jullie- via de grote poort naar buiten!

Vorige week was ik een paar keer ontroerd toen ik de brievenbus ging leegmaken. Er staken van heel wat leerlingen van het derde leerjaar ontzettend mooie tekeningen in voor Febe. De leerkrachten zullen dit zeker aan haar bezorgen.
Hartverwarmend! 

Lieve jongens en meisjes, hopelijk tot heel snel!

Groetjes

meester Sven


Zondag 26 april 2020

Beste leerlingen 

Beste ouders
Wat had ik jullie vandaag graag wat meer uitleg gegeven over de heropening van de scholen… Na de Nationale Veiligheidsraad blijven we nog met heel veel vragen zitten. We willen immers zo snel mogelijk opstarten, we zouden graag zoveel mogelijk leerlingen naar school laten komen, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de veiligheid van onze leerlingen, leerkrachten en medewerkers. 

Deze week zullen we communiceren over ons plan van aanpak om de noodopvang en de lessen die op school doorgaan zo veilig mogelijk te laten gebeuren. Hopelijk blijft alles de goede richting uitgaan zodat we snel met veel meer leerlingen naar school kunnen komen. 

We hebben wel één groot geluk. Het zonnetje is er bijna elke dag: we kunnen eens gaan wandelen of gaan fietsen. Vrijdagavond heb ik ook heel erg genoten van het satellietentreintje dat om 22.00 uur aan de hemel passeerde. Een indrukwekkend schouwspel dat jullie wellicht niet hebben kunnen zien omdat het toch redelijk laat was. Bekijk zeker eens de beelden op Youtube of ga op zoek naar een mooie foto in de krant. 

Onze leerkrachten waren woensdag ook heel gelukkig. Ze hebben heel wat leerlingen gezien toen ze een boekenpakketje gingen afgeven. Ook de reacties van de leerlingen en ouders op dit mooie initiatief heeft hen veel deugd gedaan. 
Ik wens ook alle families van onze leerlingen die de ramadan nu meemaken heel veel moed, vreugde en doorzettingsvermogen toe. Het vastenritueel bij de moslims gaat gepaard met mooie en intense familiemomenten. Het is niet eenvoudig om daar nu afstand van te nemen.  

Straks ga ik nog een zaadje ( eigenlijk meer een ananasplantje planten) en een foto doorsturen naar Mo Moestuin. Ook deze superheld van UMbasis wacht op mooie foto’s of leuke filmpjes. 

Tot heel binnenkort allemaal… We kunnen stilaan beginnen dromen van aftellen naar het moment dat we terug met veel meer op school kunnen en mogen zijn!


groetjes
meester Sven


Zondag 19 april 2020

Dag beste leerlingen van Basisschool Ursulinen

Wat gaat de tijd verbazend snel… Er zijn nu vijf weken voorbij sinds de laatste ‘echte’ schooldag. Er is al zo ontzettend veel gebeurd de voorbije weken en jullie hebben allemaal al ontzettend veel geleerd: hoe je moet mailen, foto’s en filmpjes doorsturen, sommige leerlingen konden zelfs al videocallen met hun leerkracht en met klasgenootjes, we volgen massaal blogs en facebookpagina’s,…  Dat op zich is al een prestatie waar jullie ontzettend trots op mogen zijn.

Er ging intussen al heel wat prinselijk en prinsesselijk bezoek langs bij Prinses Febe. Er staan fijne foto’s op onze website. alle prinsen en prinsessen waren het met elkaar eens… wij waren prins of prinses voor één dag: Febe is de enige echte prinses…

Morgen is de paasvakantie voorbij. Dan streven we terug naar structuur en gaan we ook proberen om jullie zo goed mogelijk op weg te zetten met herhalingsoefeningen én met nieuwe leerstof. 

We dromen ook al over een heropening van de school… Wanneer dat precies gaat gebeuren kan niemand nu al met zekerheid zeggen. We hopen natuurlijk dat jullie allemaal heel snel terug naar school kunnen komen, maar we vinden het uiteraard ook heel belangrijk dat dat veilig kan. We wachten dus nog wat af…

Voor het eerst in twee weken zal morgen mijn wekker om 6.30 uur gaan. Op school moet er heel wat voorbereid worden om het ‘preteachen’ mogelijk te maken. De juffen en meesters maken pakketjes met boeken klaar. Die krijgen jullie woensdag aan huis geleverd. Uiteraard bewaren we de nodige afstand en zullen alle medewerkers die in het schoolgebouw zijn een mondmasker dragen. Daarvoor konden we rekenen op een heuse stikclub: juf Els Spruyt, juf Lieselotte, juf Tine en juf Marik hebben ontzettend mooie mondmaskers gemaakt. Dat is in het begin wel wat wennen, maar als je bedenkt dat we elkaar daarmee beschermen is dat onwennige gevoel snel voorbij. 
Ik wens jullie allemaal een ontzettend boeiende schoolweek toe… heel graag tot binnenkort!
Groetjes

meester Sven


Zaterdag 11 april 2020

Dag beste leerlingen

De eerste week van de paasvakantie zit er al bijna op. De vakantie is toch helemaal anders dan alle
andere vakanties…
Ik heb drie leuke, mooie en zelfs ontroerende verhalen voor jullie:

Zo, beste leerlingen, volgende week zet ik nog een briefje op de website. Ongetwijfeld zijn er dan nog wat meer foto’s van al die prinsen en prinsessen die op bezoek zijn gegaan bij prinses Febe.

Heel veel groetjes en tot binnenkort!

Meester Sven


Vrijdag 3 april 2020

Beste ouders

Liefste leerlingen


Ik schrijf dit bericht van op school en het voelt hier toch allemaal heel vreemd aan. Het hoort hier te bruisen van het leven… Onze mooie nieuwe school stelt zo weinig voor als er geen leerlingen zijn om hier te leren en te spelen, als hier geen leerkrachten en medewerkers zijn die elke dag het beste van zichzelf geven.

In de krant las ik dat de derde week dat we in afzondering leven de moeilijkste is en ik denk dat dat bij mij ook wel klopt. Ik begin heel veel mensen heel hard te missen, de dagen lijken wat in elkaar over te lopen en ik heb plots het gevoel dat niets nog dringend is, want er is immers toch nog voldoende tijd… Aan mezelf heb ik beloofd om de dagstructuur goed te behouden ( op tijd opstaan en gaan slapen), mijn werk netjes binnen de werkuren te doen ( en niet alles ineens ‘s avonds en ‘s nachts). Ik lees ook elke dag ( en ik hoop natuurlijk dat jullie dat ook doen en blijven doen) en… via videotelefoon heb ik contact met mijn familie, vrienden en collega’s en dat is toch ook wel heel leuk.

Vandaag is de laatste dag voor de paasvakantie. Tijd om het hoofd wat leeg te maken en om vooral heel veel te spelen, te lezen en te genieten! Het lentezonnetje zal van de partij zijn, dat wordt extra genieten in de tuin of op het terras. 

Beste leerlingen, samen lukt het ons zeker om deze vreemde periode te overbruggen. We kunnen samen supporteren voor alle mensen die zich inzetten in de strijd tegen het coronavirus en voor alle mensen die zorgen dat de samenleving blijft draaien.
Er is tijdens de paasvakantie ook permanentie op school, als er vragen of bezorgdheden zijn of als je nood hebt aan een babbel mag je een mail sturen ( sven.vangrembergen@umbasis.be) of bellen (015 28 84 41), we vinden zeker een moment om contact te hebben.
Ook dit zal voorbijgaan en binnenkort zien we elkaar terug! Zorg goed voor elkaar…  

Heel veel groetjes
meester Sven  


Vrijdag 27 maart 2020

Dag beste ouders en 

Dag fantastische leerlingen


Wat doen jullie dat goed, zeg! Elke dag kijk ik ontzettend uit naar de leuke foto’s, de fijne mailtjes, de uitdagende opdrachten en alle reacties van leerkrachten die zien hoe goed jullie aan het werk zijn en hoe creatief jullie uit de hoek kunnen komen.

Er ontstaan ook zoveel mooie initiatieven. Een mama liet me weten dat iedereen die graag een bundel laat afdrukken dat naar haar mag mailen (Melanie Crespin – melanie_crespin@hotmail.com – 0474 42 18 22). Stuur Melanie een mail of berichtje om af te spreken en omschrijf goed wat afgedrukt moet worden.

Met een papa van leerlingen onderzoeken we of het mogelijk is om een virtuele klasomgeving te maken zodat jullie -indien de lessen na de paasvakantie toch niet zouden hervatten- toch in contact kunnen blijven met elkaar. 

Onze superhelden blijven ook actief…en Simon Spierbal lijkt actiever dan ooit. Gelukkig kregen we van hem ook tips (en een opdracht) om aan onze conditie te blijven werken.  Ik probeer zelf ook nog een sportfilmpje met boeken te maken.

Al die mooie initiatieven en de goede wil van alle ouders, leerlingen, leerkrachten,… om er in deze bijzondere tijd het beste van te maken is wat ik zal onthouden van deze periode.

We gaan nog een weekje door met werken en oefenen, daarna is het paasvakantie, dan nemen we ook echt vakantie (al verwachten we natuurlijk dat het leeskwartiertje blijft doorgaan, dat jullie voldoende bewegen, dat de tafels verder worden geoefend,…).

Blijf genieten van het zonnetje, de rust, jullie gezin, de gezellige telefoontjes, de fijne berichten en de leuke mails!

Tot binnenkort!
meester Sven


Vrijdag 20 maart 2020

Beste ouders

Lieve jongens en meisjes


Wat een vreemde week hebben we achter de rug… Het is heel normaal dat we onzeker en bang zijn en het is goed om hierover met elkaar te spreken (aan de telefoon, via mail,…)

Toch wil ik ook dankbaar zijn voor al het mooie dat we zien gebeuren. Hoe ontzettend knap is het hoe iedereen zorg draagt voor elkaar. Hoe ontzettend vindingrijk zijn ook onze leerkrachten en leerlingen: er wordt goed gewerkt en er is via de website, Bingel, blogs, mail,… contact tussen leerkrachten en leerlingen. Die interactie, al dat werk dat verzet wordt, alle leuke foto’s die rondgestuurd worden, zijn ontzettend fijn om te zien. Ik ben zo trots op onze school, op onze leerlingen, onze leerkrachten en medewerkers, onze ouders,…

We gaan nu het weekend in. Tijd om te genieten en te spelen. Misschien mag je wel (tegen alle richtlijnen in) lekker lang opblijven… om dan morgen ook extra lang uit te slapen? 
Maandag zijn we er opnieuw met extra berichten, taken, leuke weetjes en initiatieven. 
Geniet van het weekend! Zorg goed voor elkaar! 

En heel, heel, heel graag tot binnenkort!
Groetjes
meester Sven