Heel wat aandacht voor kunst en cultuur, ook na schooltijd

Berichten voor het 2de leerjaar

• 3 april 2020
  • 2de leerjaar

We verzamelen de berichten van juf Eveline en meester Tim voor het 2de leerjaar hier.

Vrijdag 3 april 2020 om 15:05

Woensdag 1 april 2020 om 16:35

Maandag 30 maart 2020 om 15:00

Dag jongens en meisjes,

Het is nu al de derde week op rij dat we elkaar jammer genoeg niet kunnen zien. Nog één weekje en dan start de paasvakantie. We hopen dat jullie dagelijks goed zijn blijven oefenen.

Deze week krijgen jullie een nieuw oefenbundeltje van rekenen. Als je nog niet klaar was met de vorige oefenbundeltjes, werk die dan maar eerst verder af. Dit bundeltje is enkel als je geen oefenmateriaal meer zou hebben. De oefening met de klok moeten jullie nog niet maken, want dit hebben we nog niet geleerd.

Wanneer de scholen terug open zouden gaan, gaan we ervan uit dat jullie de maaltafels goed beheersen. We gaan ons in de klas vooral toespitsen op de nieuwe leerstof. De maaltafels worden niet meer behandeld.

Hieronder vinden jullie een leesbingo rond Pasen. Deze kan je gebruiken tijdens jullie kwartierlezen. Neem tijdens je kwartierlezen een foto of filmpje en stuur het naar ons door. Deze foto’s en filmpjes kunnen jullie terugvinden op de website.
(2A: tim.vanhooreweghe@umbasis.be / 2B: eveline.aerts@umbasis.be )

Op Bingel staan ook weer nieuwe opdrachten klaar voor deze week.

Veel succes en hopelijk tot snel!
Juf Eveline en meester Tim

Maandag 23 maart 2020 om 16:55

Hallo lieve kinderen van 2A en 2B

Hoe gaat het met jullie?

Ja, we weten het, het zou veel fijner zijn als we allemaal samen op school waren. Maar dat zit er de komende weken nog niet in.

Jullie vergeten toch niet dagelijks te oefenen he? De Bingeltaak van vorige week is afgesloten. De meeste kinderen werkten hier heel flink aan. Proficiat!

Vanaf vandaag staat er al een nieuwe taak klaar voor deze week. We willen je er nog even aan herinneren dat deze oefeningen verplicht te maken zijn.

Vergeet ook niet om iedere dag een leeskwartiertje te houden en de maaltafels in te oefenen! Daarnaast zijn er voldoende bundeltjes om in te oefenen.

We verwachten dat je een uurtje per dag werkt, dat mag je gerust opdelen in twee half uurtjes. Wissel de oefeningen goed af zodat je gemotiveerd blijft om elke dag flink te werken.

Blijf je goed inzetten, kinderen van 2L!

Wij zijn trots op jullie!
Veel groetjes van ons.

Meester Tim en juf Eveline

Donderdag 19 maart 2020 om 11:09

Dag lieve jongens en meisjes,

We missen jullie enorm! Het zijn vreemde tijden en we hopen jullie zo snel mogelijk terug te zien.

We zagen dat al veel kinderen flink aan hun Bingeltaken werkten, super! Sommige leerlingen zijn hier nog niet aan begonnen.

Opgelet, dit taakje staat maar open tot en met morgen vrijdag 20 maart. Vanaf maandag komen er weer nieuwe taken klaar te staan voor de volgende week.
Jullie kregen een oefenbundeltje mee voor rekenen. Per week zetten we nieuwe oefenbundeltjes klaar om thuis mee aan de slag te gaan. Het is de bedoeling dat jullie dagelijks oefenen.
Als jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen.

Veel groetjes,

Juf Eveline en meester Tim