Heel wat aandacht voor kunst en cultuur, ook na schooltijd

Berichten van meester Sven

• 3 april 2020
  • Algemeen

Berichtjes van onze directeur kan je hier lezen.

Vrijdag 3 april 2020

Beste ouders

Liefste leerlingen

Ik schrijf dit bericht van op school en het voelt hier toch allemaal heel vreemd aan. Het hoort hier te bruisen van het leven… Onze mooie nieuwe school stelt zo weinig voor als er geen leerlingen zijn om hier te leren en te spelen, als hier geen leerkrachten en medewerkers zijn die elke dag het beste van zichzelf geven.

In de krant las ik dat de derde week dat we in afzondering leven de moeilijkste is en ik denk dat dat bij mij ook wel klopt. Ik begin heel veel mensen heel hard te missen, de dagen lijken wat in elkaar over te lopen en ik heb plots het gevoel dat niets nog dringend is, want er is immers toch nog voldoende tijd… Aan mezelf heb ik beloofd om de dagstructuur goed te behouden ( op tijd opstaan en gaan slapen), mijn werk netjes binnen de werkuren te doen ( en niet alles ineens ‘s avonds en ‘s nachts). Ik lees ook elke dag ( en ik hoop natuurlijk dat jullie dat ook doen en blijven doen) en… via videotelefoon heb ik contact met mijn familie, vrienden en collega’s en dat is toch ook wel heel leuk.

Vandaag is de laatste dag voor de paasvakantie. Tijd om het hoofd wat leeg te maken en om vooral heel veel te spelen, te lezen en te genieten! Het lentezonnetje zal van de partij zijn, dat wordt extra genieten in de tuin of op het terras.

Beste leerlingen, samen lukt het ons zeker om deze vreemde periode te overbruggen. We kunnen samen supporteren voor alle mensen die zich inzetten in de strijd tegen het coronavirus en voor alle mensen die zorgen dat de samenleving blijft draaien.
Er is tijdens de paasvakantie ook permanentie op school, als er vragen of bezorgdheden zijn of als je nood hebt aan een babbel mag je een mail sturen ( sven.vangrembergen@umbasis.be) of bellen (015 28 84 41), we vinden zeker een moment om contact te hebben.
Ook dit zal voorbijgaan en binnenkort zien we elkaar terug! Zorg goed voor elkaar…

Heel veel groetjes

Vrijdag 27 maart 2020

Dag beste ouders en

Dag fantastische leerlingen

Wat doen jullie dat goed, zeg! Elke dag kijk ik ontzettend uit naar de leuke foto’s, de fijne mailtjes, de uitdagende opdrachten en alle reacties van leerkrachten die zien hoe goed jullie aan het werk zijn en hoe creatief jullie uit de hoek kunnen komen.

Er ontstaan ook zoveel mooie initiatieven. Een mama liet me weten dat iedereen die graag een bundel laat afdrukken dat naar haar mag mailen (Melanie Crespin – melanie_crespin@hotmail.com – 0474 42 18 22). Stuur Melanie een mail of berichtje om af te spreken en omschrijf goed wat afgedrukt moet worden.

Met een papa van leerlingen onderzoeken we of het mogelijk is om een virtuele klasomgeving te maken zodat jullie -indien de lessen na de paasvakantie toch niet zouden hervatten- toch in contact kunnen blijven met elkaar.

Onze superhelden blijven ook actief…en Simon Spierbal lijkt actiever dan ooit. Gelukkig kregen we van hem ook tips (en een opdracht) om aan onze conditie te blijven werken.  Ik probeer zelf ook nog een sportfilmpje met boeken te maken.

Al die mooie initiatieven en de goede wil van alle ouders, leerlingen, leerkrachten,… om er in deze bijzondere tijd het beste van te maken is wat ik zal onthouden van deze periode.

We gaan nog een weekje door met werken en oefenen, daarna is het paasvakantie, dan nemen we ook echt vakantie (al verwachten we natuurlijk dat het leeskwartiertje blijft doorgaan, dat jullie voldoende bewegen, dat de tafels verder worden geoefend,…).

Blijf genieten van het zonnetje, de rust, jullie gezin, de gezellige telefoontjes, de fijne berichten en de leuke mails!

Tot binnenkort!

Vrijdag 20 maart 2020

Beste ouders

Lieve jongens en meisjes

Wat een vreemde week hebben we achter de rug… Het is heel normaal dat we onzeker en bang zijn en het is goed om hierover met elkaar te spreken (aan de telefoon, via mail,…)

Toch wil ik ook dankbaar zijn voor al het mooie dat we zien gebeuren. Hoe ontzettend knap is het hoe iedereen zorg draagt voor elkaar. Hoe ontzettend vindingrijk zijn ook onze leerkrachten en leerlingen: er wordt goed gewerkt en er is via de website, Bingel, blogs, mail,… contact tussen leerkrachten en leerlingen. Die interactie, al dat werk dat verzet wordt, alle leuke foto’s die rondgestuurd worden, zijn ontzettend fijn om te zien. Ik ben zo trots op onze school, op onze leerlingen, onze leerkrachten en medewerkers, onze ouders,…

We gaan nu het weekend in. Tijd om te genieten en te spelen. Misschien mag je wel (tegen alle richtlijnen in) lekker lang opblijven… om dan morgen ook extra lang uit te slapen?
Maandag zijn we er opnieuw met extra berichten, taken, leuke weetjes en initiatieven.
Geniet van het weekend! Zorg goed voor elkaar!

En heel, heel, heel graag tot binnenkort!
Groetjes